Mille Fleurs naai-atelier logo

Wie ben ikHallo en welkom op de site van Mille Fleurs naai-atelier. Ik ben Carola Kooij-Homs, eigenaresse en oprichtster van dit bedrijf. Op dit gedeelte van mijn site zal ik vertellen over mijn dromen, doelen, toekomst, maar ook over mezelf en waar ik vandaan kom.


Nu

Ik ben Carola, de eigenaresse van Mille Fleurs naai-atelier. Ik kom uit het jaar 1988 en heb twee prachtige jochies. Ik woon samen met mijn man en kinderen nu sinds 2021 in Westervoort waar ik mijn thuisatelier heb voortgezet. Op dit moment volg ik nog een opleiding tot docent aan de modevakschool.


Oprichting

In 2014 ben ik gaan samenwonen met mijn man in Arnhem waar ik toen  op de zolder van ons huis het atelier ben begonnen. De naam Mille Fleurs komt van de stofnaam Mille Fleurs. Deze naam betekent duizend bloemen en wordt gebruikt voor alle stoffen met veelvuldig kleine bloempjes. Ik hou van bloemen en natuur en dat is een goed excuus om overal bloemen in te verwerken.


Geschiedenis

Ik ben in 2007 begonnen aan de ROC mode opleiding in Hilversum. Deze opleiding heb ik in 2011 met het behalen van mijn diploma goed afgerond. Mijn droom toen was een bedrijf voor mijzelf te beginnen en alleen maar mooie exclusieve jurkjes te maken in de alternatieve Gothic Lolita stijl. Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij het reparatie atelier 'De Zilveren Naald' in Zeist (nu gevestigd in Veenendaal). Hier heb ik de kneepjes van het verstellen en herstellen geleerd en mij ook gerealiseerd dat de markt voor reparatie en verstellen groter is dan het nieuw maken van kleding.
Toen ik in Arnhem ging samenwonen moest ik vanwege de afstand afscheid nemen van mijn eerste werkgever.


Opleiding

Eenmaal voor mijzelf begonnen, merkte ik dat ik toch ook passie had voor het lesgeven. En dat ik ondanks mijn opleiding nog veel ervaring en kennis miste. Daarom ben ik begonnen aan een opleiding van de modevakschool in Arnhem. Het doel is meer diepgang, ervaring, kennis en uiteindelijk een diploma om les te mogen geven als docent van de modevakschool te behalen. Door omstandigheden heb ik moeten wisselen naar een modevakschool in Nijmegen, maar ik kon gelukkig wel door met mijn opleiding. In 2021 heb ik mijn eerste diploma daar gehaald als costumière. Ik ben nu door aan het leren voor het diploma coupeuse en daarna staat docent op het programma.


Toekomst

Ik ben een beetje een manusje van alles en wil graag van alles. Op dit moment zijn er plannen om naast privé-lessen ook cursussen te gaan geven. Hiervoor ben ik nog opzoek naar een geschikte ruimte en de mogelijkheden aan het verkennen. Daarbij wil ik ook meer online betekenen. Op mijn youtube kanaal wil ik meer vlogs en tutorials up-loaden en ik ben aan het verkennen of het mogelijk is te gaan streamen via Twitch. Dit om meer mensen te laten zien hoe je kleding door het te repareren en te verstellen duurzamer te laten zijn.

In mijn hoofd speelt ook nog het idee om patronen te gaan ontwikkelen voor de verkoop, maar alles op zijn tijd.


Droom

Mijn droom is om uiteindelijk een grotere ruimte buitenshuis te hebben voor het atelier. Hier kan ik dan kleding maken, verduurzamen en lesgeven in de vorm van cursussen en als docent van de modevakschool.

Ook hoop ik ooit een eigen lijn met patronen te kunnen ontwikkelen voor mensen die van iets anders dan normaal houden.


contact:

Openingstijden:

Mille Fleurs naai-atelier
Claassenland 11

6932 AZ Westervoort

tel: 06-27260529

e-mail: info@millefleurs-naaiatelier.nl

kvk: 61495085

langskomen alleen op afspraak

ma: 9.00-14.30

di: op afspraak

wo: op afspraak

do: 9.00-14.30

vr: op afspraak

za: op afspraak

zo: gesloten